Rólunk

/Rólunk
Rólunk 2017-12-21T23:38:37+00:00

A Capability Channel ötlete a 2017-es év őszén született meg. A csatorna fő célja, hogy olyan műorokat tegyen közzé, amelyeket megváltozott életet élő (mozgás-, látás-, hallás-, értelmi- és halmozottan sérült, szerv transzplantált, daganatos) lányok és fiúk készítenek el elejétől a végéig.

Kiaknázva az internetes közösségi felületeket, mint a YouTube, az Instagram és a Twitter, a Capability Channel egy független, teljesen magánkézben levő tartalomgyártóként és publikálóként kíván jelen lenni.

Fontos számunkra az interaktitivás, a kölcsönös kommunikáció. Weboldalunkon, a www.capabilitychannel.com-on minden műsorunkhoz létrehozunk egy külön fórum témát, ahol a nézők elmondhatják véleményeiket, és feltehetik kérdéseiket.

Műsorainkat, mint például az “Ez vagyok én!” pontos és aprólékos tematika szerint építjük fel.
Minden videónkat magyarul és angolul feliratozunk, és lehetőséget biztosítunk arra, hogy más nyelveken is elkészíthessék a feliratozást. Ezt tesszük a hallássérült nézőink számára, de így akár külföldről is megnézhetővé, és élvezhetővé válik az adott videó.

Felszerelésünket folyamatosan fejlesztjük, bővítjük. Ennek érdekében beindítottuk Indiegogo kampányoldalunkat, valamint létrehoztuk Patreon profilunkat is. Ezen kívül PayPal-on is támogathatják munkásságunkat.

A Capability Channel sokszínű műsorkínálattal örvendezteti meg nézőit. “Ez vagyok én!“: Itt a műsorvezetők amolyan beszélgetős műsort készítenek a meghívott ismert emberekkel (hétköznapi hős, különleges ember, média személyiség, stb) “Ability Fashion“: A különféle divatbemutatókra, Fashion Week-ekre látogatunk el, ahol összeállításokat készítünk. “Élménytúra“: Első körben hazai, akadálymentesített szálláshelyeket, éttermeket, rendezvény helyszíneket mutatunk be, és az azok környékén megtekinthető látványosságokat fedezünk fel. Vlogok: Heti / Havi rendszerességgel jelentkezünk egy vloggal.

Munkatársainkkal kifejezetten élvezzük a szabadságot, és azt, hogy nem vagyunk korlátok közé szorítva. Nincs előre megszabott kérdés, műsoridő, téma, stb. Így lehet igazán élvezetessé tenni a jó munkát. Ennek köszönhetően tudjuk beletenni személyiségünket és egyéniségünket.

Természetesen vannak elveink, amelyeket nem kívánunk feladni, és azokhoz maximálisan ragaszkodunk is. Ilyen például a szólásszabadság. Bárki, bármit kimondhat (legyen az műsorvezető vagy riportalany). A másik, hogy olyan tartalmat nem teszünk közzé, amellyel mi nem tudunk maximálisan azonosulni. Még akkor sem, ha esetleg szponzorált tartalom lenne.

A logónk megtervezésénél a Capability Channel monogramjából, CC-ből indultunk ki. Természetesen ennél sokkal több jelentéssel bír számunkra. Az összetartozást, az egymásfelé fordulást, a szabadságot, és az esélyegyenlőséget. Egyszerre jelenik meg benne egy videókamera objektívje, és egy kerekesszék kereke is.